Național Religie Stire

Moment istoric pentru românii din Ocnița! După aproape 60 de ani, s-a oficiat prima Liturghie în limba română

09.08.2020 ⋅ 0 comentarii

Mare bucurie pentru credincioșii români din orașul Ocnița, sâmbătă, 8 august, când  Preasfințitul Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul comunităţii „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraşul Ocniţa.

Un moment istoric am putea spune, având în vedere că în ultimii 50-60 de ani în oraşul Ocniţa nu s-au oficiat slujbe în limba română. În unica biserică din oraş, locaş care aparţine de Patriarhia Moscovei, slujbele se oficiază doar în slavonă.

Comunitatea „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraşul Ocniţa, formată la cererea creştinilor din Ocniţa dornici de a avea slujbe în limba română, a fost înfiinţată, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălţi, în toamna anului 2019. În data de 3 ianuarie 2020, comunitatea a fost recunoscută ca persoană juridică de către stat. 

Cu ajutorul preoţilor din protopopiatul Botoşani, Arhiepiscopia Iaşilor, comunitatea „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraşul Ocniţa a cumpărat un teren, unde urmează să fie ridicat un sfânt locaş în stil moldovenesc. Părintele paroh Sergiu Grosu, ajutat de creştini buni şi darnici, a reuşit să achiziţioneze un vagon, unde, cu spirit de gospodar, a amenajat un spaţiu pentru rugăciune, informează Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi.

”Este altceva când auzi Sfânta Liturghie în limba ta, în limba română”

Emoționați bucuria unui astfel de înălțător moment, bunii creștini gratificați pentru implica... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro