Național Stire

Pentru prima dată în istoria Zilei Marinei, manifestările vor avea loc fără public

12.08.2020 ⋅ 0 comentarii

Manifestările dedicate Zilei Marinei Române vor putea fi văzute de public anul acesta, doar în mediul virtual. 

Este pentru prima dată în 118 ani, când turiștii și constănțenii nu vor asista la cel mai important eveniment al verii, din cauza pandemiei de Covid-19. Marea serbare poate fi urmărită online, pe pagina de Facebook a Forțelor Navale Române. 

Manifestările de Ziua Marinei vor fi restrânse anul acesta

Anul acesta, din cauza pandemiei de Covid-19, toate manifestările de Ziua Marinei au fost restrânse. Colonelul Corneliu Pavel a spus, conform discoverdobrogea.ro, că va fi organizată o ceremonie militară și religioasă în Portul Militar Constanța, unde, publicul nu va avea acces.

Apoi, navele militare vor executa sâmbătă, 15 august, o defilare de la Sud spre Nord, de la Constanța la Midia, pentru a oferi totuși publicului posibilitatea de a fi, măcar cu gândul, alături de marinari. Imaginile vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a Forțelor Navale, atât de la ceremonia din port, cât și de la defilarea navelor pe mare. În Portul Militar vor fi luate toate măsurile de prevenire a infectării cu noul tip de coronavirus, iar asistența va fi foarte, foarte restrânsă.

Programul Zilei Marinei Române 2020

Elementele tradiționale care definesc Ziua Marinei Române vor fi păstrate și anul acesta, chiar dacă la evenimentul de sâmbătă, 15 august, nu vor putea participa turiștii și co... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro