Stire

Impact COVID-19: Unul din cinci angajați români se gândește să-și schimbe jobul

13.08.2020 ⋅ 0 comentarii


Criza economică generată de pandemia COVID-19 a modificat atitudinea angajaților români. Peste 20% dintre ei iau acum în calcul să-și schimbe domeniul de activitate, inclusiv să pornească de la zero, într-un alt domeniu. Datele apar într-un studiu efectuat de una dintre cele mai importante platforme de recrutare online.

Aproape un sfert dintre respondenți spun că se văd nevoiți să facă primii pași către o nouă carieră întrucât domeniul sau compania pentru care lucrează sunt puternic afectate de contextul economic actual și tot atâția spun că vor să lucreze într-un domeniu mai sigur.

Cele mai vulnerabile și nesigure domenii, din prisma angajaților, par să fie vânzările, producția, turismul și transporturile.

Deși perspectivele salariale rămân în continuare un criteriu de bază, în funcție de care cei mai mulți angajați români își aleg un nou job, siguranța domeniului de activitate și perspectiva ca acesta să reziste unor șocuri externe, cum este și pandemia de Covid-19, au devenit prioritare pentru 70% dintre respondenții la sondajul BestJobs.

Toate detaliile despre opțiunile angajaților români în condițiile pandemiei și restricțiilor citiți pe Realitatea Financiară.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro