Stire Extern

UNESCO: 60 de clădiri istorice riscă să se prăbuşească în urma exploziei din Beirut

13.08.2020 ⋅ 0 comentarii

Un număr de 640 de clădiri istorice au fost afectate de explozia devastatoare de la începutul lunii august din Beirut, iar 60 sunt în pericol să se prăbuşească, a avertizat joi UNESCO, care va conduce mobilizarea internaţională pentru reconstrucţia patrimoniului capitalei libaneze, relatează AFP, citată de Agerpres.

Aceste cifre au fost obţinute în urma unei evaluări realizate de directorul general pentru antichităţi din cadrul Ministerului libanez al Culturii, Sarkis Khoury, citat de UNESCO într-un comunicat.

În total, "cel puţin 8.000 de clădiri" au fost avariate, majoritatea în vechile cartiere Gemayzé şi Mar-Mikhaël, a afirmat Sarkis Khoury, care a solicitat "lucrări urgente" pentru a preveni ca daunele suferite să nu se agraveze odată cu sosirea ploilor în toamnă.

Explozia a avut de asemenea "un impact asupra unor muzee importante, precum Muzeul Naţional din Beirut, Muzeul Sursock şi Muzeul Arheologic al Universităţii Americane din Beirut, precum şi asupra unor spaţii culturale, galerii şi situr... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro