Stire

Lovitură pentru cadrele didactice, salariile nu mai cresc de la 1 septembrie

14.08.2020 ⋅ 0 comentarii


Salariile profesorilor nu vor mai crește, de la 1 septembrie, la nivelul din 2022. Din lipsa banilor necesari, măsura a fost amânată cu un an, potrivit proiectului de rectificare bugetară ce va fi discutat, vineri, în ședința de Guvern.

"Se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, potrivit prevederilor art.38 alin.(41) lit.c) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, să se aplice de la 1 septembrie 2021", se spune în nota de fundamentare a Proiectui de OUG cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri bugetare, publicat joi seară pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Cadrele didactice ar fi trebuit să primească, de la 1 septembrie, restul creșterilor la salariile de bază, ceea ce ar fi reprezentat cea de-a treia și ultima majorare pentru angajații învățământ.

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro