Stire Cultura

Prima întâlnire literară online a ”Ligii Scriitorilor” Arad, găzduită de Biblioteca Județeană

14.08.2020 ⋅ 0 comentarii

     Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” este recunoscută ca fiind un spațiu propice manifestărilor culturale.  Desigur, în  aceste vremuri dificile, întâlnirile cu public s-au rărit în mod sensibil. Cele care s-au desfășurat aici, totuși, au fost restrânse ca număr de participanți, tocmai pentru a respecta prevederile legale din punct de vedere al protecției sanitare.  Iar când este vorba de sănătatea tuturor, aceasta devine o prioritate.  De aceea, biblioteca a  căutat noi soluții, adaptate situației medicale speciale prin care trecem. 

”Colega noastră, Lucia Bibarț, este și o talentată poetă și conduce filiala arădeană a „Ligii Scriitorilor”. Întâlnirile cu scriitorii arădeni se desfășurau periodic, până acum,  într-una din sălile instituției, ele devenind chiar tradiționale. Cum deocamdată acest lucru nu mai este posibil, soluția pentru aceste întâlniri literare a fost recurgerea la spațiul virtual. Asta s-a întâmplat ieri, 12 august, 2020. A fost un „examen” și pentru Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ care a organizat, în premieră, un cenaclu online”, spun reprezentanții Bibliotecii Județene.

 „Practic este prima întâlnire a Ligii Scriitorilor după câteva luni de așteptare, din motivele pe care le cunoaștem cu toții. Important este că ne-am acomodat noilor condiții și scriitorii tineri au pr... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro