Stire

Protestatarii din Belarus ridicaţi de dube fără număr de înmatriculare

17.08.2020 ⋅ 0 comentarii


Sute de mii de oameni s-au adunat duminică după-amiază la Minsk, dar și în alte mari orașe din Belarus, pentru a manifesta împotriva lui Aleksandr Lukașenko. „Marșul libertății” s-a vrut a fi cea mai mare mobilizare antiregim de la alegerile prezidențiale de acum o săptămână, dar a reușit să fie cea mai mare demonstrație din istoria postsovietică a Belarusului, relatează BBC. Presa din Belarus relatează că oamenii care pleacă de la demonstrația de la Minsk încep să fie arestați. Sunt săltați în mod haotic, atât în centrul orașului, cât și la periferii, chiar în curțile caselor.

Jurnaliștii de la Radio Europa Liberă au transmis că au văzut indivizi în civil care trag de oameni și-i bagă cu forța în microbuze fără plăcuțe de înmatriculare, ducându-i către destinații necunoscute. O astfel de dubiță fără număr de înmatriculare a fost fotografiată pe unul dintre bulevardele Minskului. 

Citeşte continuarea aici: https://www.digi24.ro/stiri/externe/marsul-libertatii-zeci-de-mii-de-oameni-au-iesit-pe-strazi-pentru-a-cere-plecarea-lui-aleksandr-lukasenko-1353968

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro