Stire

Lucrările de reabilitare a Cetăţii Ineu, monument istoric de la 1295, ar putea începe peste şase luni

18.08.2020 ⋅ 0 comentarii

Lucrările de reabilitare a Cetăţii Ineu, monument istoric ce a suferit grave degradări în ultimele decenii, de când clădirile nu au mai fost folosite, ar putea începe în cel mult şase luni, procedura de atribuire a proiectării şi execuţiei, estimate la 23 de milioane de lei, fiind aproape de finalizare.

Primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan, a declarat pentru Agerpres, că patru companii s-au înscris la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare a cetăţii, iar una a fost eliminată din start pentru neîndeplinirea condiţiilor. Dintre cele rămase, două sunt din România şi una din Italia.

Ofertele depuse au fost deschise vineri, însă câştigătorul licitaţiei va fi anunţat după trecerea perioadei de depunere a contestaţiilor.

Conform primarului, toate cele trei oferte sunt apropiate ca sumă, iar valoarea contractului ar urma să scadă cu aproximativ 20% faţă de valoarea estimată a proiectului.

Vor fi refăcute acoperişul cetăţii, pereţii interiori şi exteriori, va fi consolidată structura de rezistenţă, vor fi schimbate tâmplăria şi instalaţiile şi va fi montat un sistem de iluminat arhitectural.

La finalul lucrărilor, administraţia locală vrea să introdu... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro