Național Cultura Stire

Romanian Chamber Orchestra, prima din ţara noastră care va cânta după partituri digitale

19.08.2020 ⋅ 0 comentarii

Romanian Chamber Orchestra (RCO) va fi prima din ţara noastră care va cânta integral de pe partituri pe suport digital, alţi muzicieni din Europa folosind deja numai tablete.

Preşedintele Asociaţiei Tribul Artistic, Ovidiu Andriş, care organizează un turneu al RCO la Timişoara şi Bucureşti în aceste zile, a declarat că procesul de digitalizare este pe cât de simplu, pe atât de eficient, întrucât partiturile sunt scanate şi stocate pe tabletă, putând fi accesate prin intermediul unei aplicaţii. Biblioteca partiturilor digitale facilitează accesul muzicienilor la compoziţii, devenind o soluţie eficientă pentru buna desfăşurarea a turneelor. Astfel, suportul tradiţional este înlocuit cu o tabletă, care poate stoca un număr foarte mare de lucrări, care sunt transportate cu uşurinţă.

"Ne-am gândit ca anul acesta să facem un pas înainte şi să devenim prima orchestră din România în care toţi muzicienii vor cânta de pe suport electronic, respectiv de pe tablete. Este o nevoie identificată, mulţi muzicieni din Europa folosind deja numai tablete. Informaţia este stocată pe tabletă, muzicienii având astfel parte de o bibliotecă imensă de note oriunde s-ar afla", afirmă Ovidiu Andriş într-un comunicat remis Agerpres.

Asociaţia Tribul Artistic organizează, marţi seară, un concert simfonic în Grădina de Vară "Capitol" din Timişoara, reunind diaspora acasă, sub bagheta dirijorală a lui Cristian Măcelaru.

Miercuri, orchestra va fi la Bucureşti, în curtea Ateneului Român, în cadrul Festivalului Internaţional 'Vara Magică'.

Adiţional celor două concerte s... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro