Stire

Simona Halep, locul patru în ierarhia Forbes a celor mai bine plătite sportive profesioniste

19.08.2020 ⋅ 0 comentarii


Simona Halep ocupă poziţia a patra în clasamentul celor mai bine plătite sportive. Pe următoarea poziție este canadianca de origine română Bianca Andreescu. Lider în ierarhie încasărilor este japoneza Naomi Osak

Clasamentul Forbes a calculat veniturile obținute de sportive în perioada 1 iunie 2019 - 1 iunie 2020. În acest interval, Halep a câștigat 10,9 milioane de dolari, din care 6,9 milioane sunt premiile, iar 4 milioane bani din contractele de sponsorizare. 

Românca este la o distanță considerabilă față de ocupanta primului loc la încasări, Naomi Osaka, cu 37,4 milioane de dolari. Paradoxal, japoneza a câștigat aproape de două ori mai puțini bani din premii (3,4 milioane de dolari), însă a avut incasări impresionante din sponsorizări (34 de milioane de dolari). 

Bianca Andreescu, ocupanta locului cinci, a obţinut într-un an 8,9 milioane de dolari (premii – 4,9 milioane de dolari, contracte de sponsorizare – 4 milioane).

Câți bani au câștigat Serena Williams, Garbine Muguruza, Angelique Kerber, dar și cine este singura sportivă din afara tenisului aflată în top 10 citiți pe Realitatea Financiară. 

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro