Stire Cultura Religie

Sărbătoare la Mănăstirea ”Sfântul Simeon Stâlpnicul” din Gai, la începutul Anului Nou bisericesc

01.09.2020 ⋅ 0 comentarii

Ziua de 1 septembrie a fiecărui an găsește Mănăstirea Arad-Gai înveșmântată în haină de sărbătoare. O haină care este cu atât mai bogată și luminoasă cu cât în ziua în care se pune bunul început al Noului An bisericesc, Mănăstirea din Gai își serbează și ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Simeon Stâlpnicul.

De strajă Cetății Aradului și Ortodoxiei românești încă din secolul al XVII-lea, prin purtatrea de grijă a episcopului Sinesie Jivanovici, Mănăstirea din Gai și-a deschis și astăzi porțile pentru toți cei care au ales să se părtășească de dubla sărbătoare a acestei zile, căreia s-a adăugat și aceea a prezenței în mijlocul obștei și a credincioșilor a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul. 

Liturghie Arhierească săvârșită de ierarhul arădean împreună cu un sobor de preoți și diaconi și în împreună-rugăciune cu viețuitoarele mănăstirii și credincioșii care au luat Calea Gaiului, mulțumind pentru roadele duhovnicești ale anului bisericesc încheiat și cerând milă și ajutor de la Dumnezeu pentru timpuri cu pace, sănătate și rodnică activitate duhovniceasă pentru toate mlădițele viei pentru a cărei desăvârșire Preasfinția Sa și-a ridicat din nou mâinile, zicând: ”Doamne, Doamne, caută din cer şi vezi şi cercetează via aceasta pe care a sădit-o dreapta Ta şi o desăvârşeşte pe ea!”.

La doar două zile după ce credincioșii au aflat răspunsul întrebării coborâtă din pericopa evanghelică a ”Tânărului bogat” din Duminica a 12-a după Rusalii, ultima a anului încheiat, ”Cine poate să se mântuiască?”, Preasfinția Sa a așezat la sufletele credincioșilor un cuvânt de învățătură menit a întinde o mână de ajutor pentru aprofundarea răspunsului primit acelei întrebări. Mântuirea, trăirea vieții Mântuitorului, nu este imposibilă, este chiar la îndemâna noastră, iar atunci când simțim că suntem prinși în temnița lumii acesteia, să apelăm la viețile Sfinților, cerându-le mijlocirea și aprinzând în viețile noastre candela bunului lor exemplu. Iar astăzi, la începutul anului bisericesc, ne este mijlocit... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro