Național Stire

Lecție de altruism de la o infirmieră din Arad. Se pregătește să doneze pentru a cincea oară plasmă pentru bolnavii de coronavirus

01.09.2020 ⋅ 0 comentarii

Lecția de altruism a zilei vine de la o infirmieră din Arad. Este vorba de Adriana Furdiuc, infirmieră pe Secția Clinică ATI, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, care s-a înscris să doneze plasmă pentru pacienții de COVID-19, pentru a cincea oară. 

 „Lucrez pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și văd mulți oameni care se luptă cu acest virus extrem de contagios. Din fericire, eu am făcut o formă ușoară de boală, în luna martie, iar după ce am auzit că plasma recoltată de la persoanele care au avut COVID-19 poate salva vieți, m-am prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad. Deoarece încă am anticorpi, pot dona în continuare, la interval de 14 zile. Sunt programată să donez, săptămâna viitoare, pe 7 septembrie, pentru a cincea oară. Mă bucur că plasma mea este de folos semenilor mei și îi îndemn pe toți cei care s-au confruntat cu această boală, să nu ezite deoarece plasma lor poate salva vieți”, a declarat infirmiera Adriana Furdiuc, conform unei unei postări pe pagina Facebook a Spitalului Județean de Urgență Arad.

Până în momentul de față, Centrul de Trasfuzie Sanguină Arad au avut loc 65 de recoltări de plasmă până acum, dintre care 51 prin procedură de plasmafereză și 14 prin donare normală, de la arădeni care s-au vindecat de COVID-19. Aceștia au donat pentru a-i ajuta pe semenii infectați cu acest virus și care dezvoltă o formă gravă de boală.

„Mulțumim arădenilor care au înțeles cât de necesară este plasma pentru salv... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro