Național Stire

Voluntari din trei județe au strâns 1.500 de kilograme de deșeuri în doar 5 ore, de pe malurile și apele Oltului

02.09.2020 ⋅ 0 comentarii

Un grup de 75 de voluntari din județele Vâlcea, Sibiu și Argeș au strâns, în doar cinci ore, aproximativ 1500 de kilograme deșeuri de pe maluri și din ape, în zona Defileul Oltului.

Aceștia au intervenit cu peste 20 bărci pneumatice și caiace în o parte din zonele cele mai afectate de poluarea cu deșeuri de pe râul Olt.

Acțiunea de ecologizare a fost organizată  în cadrul programului „Acționăm pentru Ape”, inițiat de Asociația Act for Tomorrow.

”Voluntarii au intervenit cu peste 20 bărci pneumatice și caiace în o parte din zonele cele mai afectate de poluarea cu deșeuri de pe râul Olt, unde covoare de PET-uri și alte deșeuri plutesc pe luciul apei. Pe malurile din zona Defileul Oltului au fost identificate și curățate numeroase mormane cu deșeuri abandonate de turiști sau pescari, dar și aduse de apă. PET-uri, capace, pungi de chipsuri și de semințe, caserole, tacâmuri de unică folosință, materiale de construcții, încălțăminte, mucuri de țigară, animale moarte, toate se află pe malurile apelor din România.”

Prin această acțiune, asociația dorește să facă și un ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro