Național Stire

Eveniment inedit la Astra Film Festival: filmele vor putea fi urmărite din bărci sau hidrobiciclete

02.09.2020 ⋅ 0 comentarii

Spectatorii care vor participa la primele trei zile ale Astra Film Festival 2020 vor putea urmări filmele proiectate la Muzeul Astra din Sibiu, din bărci sau hidrobiciclete care plutesc pe apă.

Filmele vor fi urmărite pe un ecran imens, amplasat printre mori de vânt. Iar înaintea începerii lor, publicul va fi invitat să ia loc în bărci pe acordurile Fanfarei Zece Prăjini.

Anul acesta, cel mai longeviv festival de film documentar din România are loc între 4 și 13 septembrie la Sibiu și între 16 și 25 octombrie online.

„Atât cadrul și condițiile de vizionare cât și filmele propuse ne ajută să înțelegem și să ne concentrăm și mai mult la temele majore ale situației în care ne aflăm: felul în care se rescrie sub ochii noștri societatea în care trăim, natura bulversată de intervenția umană, migrația globală și infodemia –  industria informației și a Big Data, în care trusturile gigantice ne transforma relațiile umane, industria militară și tot țesutul societății”, a declarat Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival, potrivit culturaladuba.ro

Prima seară se numește „Cu barca printre mori de vânt” (sâmbătă, 5 septembrie) și va avea în prim-plan documentarul „Povestea lui Fatat” (Liban, 2016) de Ibrahim Harb.

În seara a doua (duminică, 6 septembrie), „Cu barca pe munte”, este prezentat pe ecranul dintre Mori de Vânt filmul-eveniment „Transalpina, drumul regilor” (România, 2017), de Dumitru Budrala.

De asemenea, va fi proiectat și clipul „Arta pe scena nouă – Până când nu te iubeam” (România, 2020), o producție specială care a luat naștere în pandemie, când teatrele erau închise și artiștii au fost nevoiți să reinventeze o scenă nouă, pe câmp. Coregrafia are loc pe muzica Mariei Tănase.

A treia seară de vizionări de pe lac, „Cu barca în viitor” (luni, 7 septembrie) este o altă metaforă în care privim, legănați de timp, spre provocările care ne așteaptă – influența inteligenței artificiale asupra vieților noastre private, a societății și a vii... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro