Național Cultura Stire

Dirijorul român Cristian Măcelaru, noul director al Orchestrei Naţionale a Franţei

02.09.2020 ⋅ 0 comentarii

Începând de ieri, 1 septembrie 2020, Cristian Măcelaru a preluat mandatul de director muzical al Orchestrei Naționale a Franței. 

Dirijorul român și-a asumat funcția cu un an mai devreme decât fusese stabilit anterior, ca urmare a demisiei lui Emmanuel Krivine, care a renunțat la post în luna mai a acestui an. Cristian Măcelaru urmează să susțină primul său concert în calitate de director muzical al Orchestrei Naționale a Franței în data de 24 septembrie, la Sala Grand Auditorium a Radiodifuziunii Franceze, cu un program ce va cuprinde lucrări semnate de Claude Debussy, Camille Saint-Saëns și Serghei Rahmaninov.

Cristian Măcelaru a fost numit în noiembrie 2019 pentru a-i succeda în 2021 francezului Emmanuel Krivine în fruntea Orchestrei Naţionale a Franţei (ONF), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri simfonice din ţară.

În vârstă de 40 de ani, dirijorul român are o dublă misiune: să evidențieze calitățile orchestrei din repertoriul francez și să consolideze influența și locul orchestrei atât la Paris și în regiunile din restul Franței, cât și în întreaga lume.

Cristian Măcelaru a dirijat Orchestra națională al Franței pentru prima dată în 2018, ca parte a unui concert-po... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro