Stire

Zi importantă pentru ELEVI: astăzi se decide cum începe școala

07.09.2020 ⋅ 0 comentarii


Zi importantă pentru părinți și elevi. Astăzi se decide modul în care copiii se vor întoarce la cursuri, după ce direcțiile de sănătate publică vor prezenta situația epidemiologică din fiecare unitate de învățământ. Premierul Orban a anunțat că anul școlar ca începe pe 14 septembrie, nu pe 1 octombrie așa cum susțineau mai multe voci.

Școala începe peste o săptămână, dar momentan nimeni nu știe în ce condiții.

Directiile de sanitate publcia vor prezenta o analiza a fiecarui judet raportandu-se la numarul de infectari din ultimele 2 saptamani. Apoi, pe 10 septembrie, parintii, elevii si profesorii vor afla scenariul concret dupa care va functiona fiecare unitate de invatamant. 

Medicii spun că scenariul galben ar fi cel ideal.

"Acest  sistem hibrid ar fi o solutie buna. Sa invatam sa traim cu acest virus. Sa ne protejam, educare medicala - nu putem sa inchidem totul pana depasim pandemia", spune Cristian Oancea, managerul spitalului „Victor Babeș” Timișoara.

În comuna Suhurlui, din județul Galați, școlile vor începe în scenariul roșu. În localitate sunt peste 200 de elevi. Părinții sunt nemulțumiți, mai ales că mulți copii nu au tablete și nu știu cum se vor descurca doar online. În alte patru localități din județul Galați, școala va începe în scenariul galben, pentru că există mai mult de un caz de infectare la mia de locuitori înregistrat în ultimele 14 zile.

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro