Stire Religie

(FOTO) Priveghere la Mănăstirea Gai, în Ajunul Nașterii Maicii Domnului

07.09.2020 ⋅ 0 comentarii

Binecuvântată, cum altfel ar putea fi ziua în care toaca și clopotele deschid cerul pentru împreună-rugăciunile ce urmează a fi înălțate de slujitorii Sfintelor Altare și credincoșii care aleg a se părtăși de Privegheri și Liturghii?

O astfel de zi este și cea de 7 septembrie, zi în al cărei apus bisericile și mănăstirile zugrăvesc timpul și lumea cu vecernii și privegheri din care, fiecare în parte și toți împreună putem deja culege bucuria zilei în care ușa vieții ni se deschide prin Nașterea Maicii bucuriei spre mântuirea a toată lumea. 

A bătut toaca și au răsunat clopetele a Priveghere, așa cum se întâmplă de peste secole, și în această seară, la Mănăstirea Arad-Gai care îmbracă astfel haina sărbătorii pentru a-și serba hramul ”Nașterea Maicii Domnului”.

În tihna unei seri scăldate de razele apusului de soare și o liniște în care se adăpostea buna vestire a primului mare praznic din noul an bisericesc, credincioșii arădeni, deloc puțini la număr, respectând regulile impuse de pandemia de coronavirus, au îmbogățit cu prezența și rugăciunea Gaiul, participând la Slujba Privegherii săvârșită de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul împreună cu un sobor de preoți și diaconi. 

În Cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța nașterii oamenilor prin binecuvântarea lui Dumnezeu revărsată asupra părinților, ca o conlucrare a omului cu Dumnezeu, o acceptarea a Dragostei lui Dumnezeu – izvorul vieții, și despre Nașterea Maicii Domnului la o vârstă înaint... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro