Stire

Veşti bune pentru şoferi. Începând cu 10 septembrie pot prezenta poliţiştilor asigurarea RCA pe telefon

09.09.2020 ⋅ 0 comentarii


Începând de joi, 10 septembrie, şoferii pot prezenta polițiștilor asigurarea RCA pe telefon, potrivit unui act normativ al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Această schimbare vine în contextul în care, până acum, dovada asigurării se putea face numai prin prezentarea în format tipărit a poliței RCA, scrie avocatnet.

Actul normativ, care prevede că şoferii pot prezenta polițiștilor asigurarea RCA pe telefon, a fost publicat luni seară în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare joi, 10 septembrie 2020.  De asemenea, se va modifica Norma ASF 20/2017 astfel încât dovada asigurării RCA să poată fi făcută inclusiv cu contractul de asigurare, nu doar cu polița de asigurare.

Ambele acte o să poată fi prezentate în format tipărit sau în format electronic.

Mai mult, din noua normă reiese că, în lipsa acestor acte, existența asigurării RCA va putea fi verificată de autorități direct în baza lor de date. Acest lucru va fi valabil numai în cazul asigurărilor obligatorii emise în România.

Regula prezentării în format tipărit sau electronic va fi aplicabilă și în cazul asigurărilor RCA emise în alte state, care au valabilitate pe teritoriul României.

Sursa: romaniatv.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro