Stire

Zeci de morți și răniți într-un atac cu bombă, în Afganistan. Vizat, vicepreședintele țării

09.09.2020 ⋅ 0 comentarii


Cel puțin 20 de oameni au murit sau au fost grav răniți într-un atac cu bombă produs în Kabul. Atacul a vizat convoiul vicepreşedintelui Amrullah Saleh, care a scăpat nevătămat. Printre victime se află civili și gărzi de corp ale oficialului afgan.

O bombă amplasată la marginea unui drum din Kabul a explodat când a trecut convoiul vicepreşedintelui afgan. Potrivit ministerului Sănătății, patru oameni au murit și 16 au fost răniți. 

Atacul nu a fost revendicat, dar a avut loc în contextul în care sunt așteptate negocieri de pace între guvern și talibani. Oficiali şi diplomaţi au avertizat însă că recrudescenţa subminează încrederea necesară pentru succesul negocierilor. Conflictul intern din Afganistan a fost declanșat la finalul anului 2001, după ce talibanii au fost înlăturați de la putere în Kabul de forțele americane.  

Vicepreşedintele Amrullah Saleh, fost şef al serviciilor de informaţii afgane, a supravieţuit mai multor tentative de asasinat. Anul trecut, într-un atac care a vizat biroul său, au fost ucise 20 de persoane, amintește Agerpres.

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro