Stire

România a devenit piață emergentă; ce înseamnă acest lucru și ce mesaj a transmis președintele Iohannis

21.09.2020 ⋅ 0 comentarii


Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj, în cadrul evenimentului „Moment istoric: România emergentă”, organizat de Bursa de Valori București. Mesajul a fost prezentat de către Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial - Departamentul Politici Economice și Sociale. Președintele spune că trecerea României la statutul de piață emergentă este o performanță istorică și o confirmare a potențialului de dezvoltare pe care economia românească îl are. Iohannis a atras însă atenția că  este nevoie de predictibilitate a legislației și a politicilor publice și că este „imperativ să ținem la distanță capcanele populismului bugetar”, scrie digi24.ro.

Decizia promovării României de la „piaţă de frontieră” la „piaţă emergentă secundară” a fost luat în urmă cu un an de agenția FTSE Russell, dar a intrat în vigoare doar de astăzi.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, Lucian Anghel, declara la acel moment că promovarea României la statutul de piaţă emergentă poate fi considerată, din punct de vedere economic, pentru piaţa de capital, echivalentul aderării la Uniunea Europanenă.

Promovarea este considerată importantă deoarece noul statut înseamnă noi posibilităţi de investiţii. „Fonduri mult mai mari decât cele de până acum şi care gestionează sute de miliarde de euro vor putea să investească în România în următorii ani pentru că până acum aceşti administratori de fonduri erau restricţionaţi, prin prospect, să investească în pieţele de frontieră”, a explicat Anghel.

Intrați AICI pentru detalii.

Foto: bankingnews.ro


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro