Național Social Stire

Imaginea neputinței: Dirijorul Petre Neamțu păzind instrumentele salvate de flăcările care au mistuit Filarmonica Națională din Chișinău

25.09.2020 ⋅ 0 comentarii

Ziua de 24 septembrie 2020, o zi care a îndoliat Chișinăul. Clădirea Filarmonicii Naţionale a fost cuprinsă de flăcări chiar în anul în care împlinea 80 de ani de la fondare. Acoperişul a ars şi s-a prăbuşit, iar flăcările extrem de puternice au ajuns şi la clădirile alăturate. Peste 10 echipaje de pompieri au încercat timp de câteva ore să localizeze focul. Din fericire, nu au fost victime, dar pagubele materiale sunt foarte mari.

”Acoperișul Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" din Chișinău continuă să mocnească. Cerul deasupra orașului se acoperă de nori, după luni de secetă, miroase a ploaie. Prea târziu, instrumente de valoare au fost mistuite de flăcări: numai patru piane vechi valorează, fiecare, peste 100 000 euro. Arhive importante ale artiștilor au fost și ele înghițite de foc. Membrii orchestrei au reușit să salveze tot ce le-a stat în puteri. În imagine: Dirijorul Petre Neamțu păzește instrumentele salvate de flăcări” a scris pe pagina de socializare, în aceeași zi, Nadejda Roscovanu.

Directorul Filarmonicii a precizat că, după ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății