Național Cultura Stire

La mulți ani, Moș Costache! Veteranul de război Constantin Florea a împlinit 104 ani

26.09.2020 ⋅ 0 comentarii

Știrile care ne bucură. Cel mai probabil, dacă am avea o rubrică intitulată ”Știrile care ne bucură” prioritare ar fi cele despre aniversările veteranilor de război, indiferent de locul de Românie în care trăiesc.

Asta pentru că, așa cum spuneam și cu alte ocazii, ne bucurăm să îi știm că sunt, că încă ne sunt candele aprinse de demnitate și dragoste față de neam și țară. Și nu putem să nu ne întrebăm adesea care este secretul vârstei lor înaintate: să fie îndârjirea lor în a vedea cu propriii ochi România ”limpezită”, ori Dumnezeu ni-i lasă ca repere în vremurile tulburate de, poate, prea mult egoism? Nu știm. Ceea ce știm, însă, este că cei mai mulți dintre dumnealor au vorbit sau vorbesc despre un trai sănătos, credinţă în Dumnezeu şi iubirea împărtăşită celor din jur.

104 ani! Atât a împlinit Moș Costache, Tata sau Bunu Costache cum firesc ne vine a-l numi și numai văzându-l în pozele postate, la ceas aniversar, de Forțele Aeriene Române. 

În data de 25 septembrie 2020, sublocotenentul (ret.) Florea Constantin, veteran de război participant la al Doilea Război Mondial, a împlinit vârsta de 104 ani.

Veteranul de război Florea Constantin s-a născut în data de 25 septembrie 1916, comuna Dolhasca, județul Suceava și a executat stagiul militar în perioada 1938-1945 în cadrul Flo... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro