Național Cultura Stire

Vești bune de la Nucșoara. Lucrările de restaurare a ”Casei Elisabeta Rizea” încep să prindă contur

28.09.2020 ⋅ 0 comentarii

Casa fostei luptătoare anticomuniste Elisabeta Rizea, de la a cărei naștere s-au împlinit anul acesta 108 ani, va fi transformată în muzeu, urmare a unui proiect inițiat de strănepotul acesteia, Bogdan Vârvoreanu. 

De la bun început Asociația Elisabeta Rizea a pornit cu gândul de a promova în acest proiect de suflet oameni din zona Muscelului și de a coagula în acest efort de restaurare comunitatea locală, fie că vorbim despre cea administrativă sau despre cea privată. 

”Iată că Bunul Dumnezeu ne-a ajutat în acest an să găsim și să lucrăm cu firme și meșteri din zonă, fiind sprijiniți atît de Consiliul Local din Nucșoara precum și de firme private din zonă. Ne bucură faptul că apelul nostru pentru achiziționarea de ”ȘIȚĂ pentru anexa de bucătărie” de acum o lună a fost recepționat. Un antreprenor cunoscut din Nucșoara, ”Ferma Piscicolă Piatra Doamnei” a semnat cu Asociația Elisabeta Rizea un contract de sponsorizare în valoare de 10.000 Lei! Îi mulțumim în mod deosebit domnului Viorel Tucă care a înțeles importanța demersului nostru de creare a Ansamblului Memorial CER (Casa Elisabeta Rizea) și de promovare a arhitecturii tradiționale muscelene.”, au scris reprezentanții asociației.

Astfel, a fost posibilă achiziționarea șiței, pe care au găsit-o depozitată într-o gospodărie din Nucșoara, dar și plata onorariului către meșterii Costică și Leonte din Nucșoara, care au bătut șița ”ca la carte”.

În paralel s-a demarat căutarea unui meșter tâmplar care să realizeze ușile și ferestrele de la anexă: ”După multe tatonări l-am... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro