Național Cultura Stire Extern

Frumoasă-i solidaritatea! Muzicienii din București vor organiza un concert caritabil pentru reconstrucţia Filarmonicii din Chişinău

30.09.2020 ⋅ 0 comentarii

Muzicienii din Bucureşti sunt alături de frații de peste Prut, după ce clădirea Filarmonicii „Serghei Lunchevici” din Chişinău a fost distrusă de un incendiu violent, în 24 septembrie.

Directorul Filarmonicii „George Enescu” a promis că va oferi sprijin financiar pentru reconstrucţia instituţiei de cultură din capital Moldovei, iar cât mai curând, la Bucureşti va fi organizat un concert caritabil în acest scop.

„Ne exprimăm total solidaritatea cu colegii basarabeni, există o colaborare, poate ar trebui să fie mult mai strânsă, dar există deja o colaborare şi cred că acest lucru trebuie să fie continuat. În momentul acesta importantă este solidaritatea, în afară de declaraţii de parteneriat dorite ar trebui și ceva mai pragmatic. Vom încerca să găsim o formulă în care orchestra dumneavoastră să ajungă în Bucureşti să dea un concert, să recupereze banii din concert, şi o să văd dacă e posibil să facem un concert cu donaţii către filarmonica din Chişinău”, a declarat directorul Filarmonicii „George Enescu” din București, Andrei Radu Dimitriu, pentru TVR Moldova.

Solidar cu art... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății