Național Stire

România, locul I în clasamentul pe națiuni la Europenele de la Belgrad. Juniorii români de la canotaj au câștigat 7 medalii

30.09.2020 ⋅ 0 comentarii

Lotul de Juniori din cadrul Federației Române de Canotaj a luat parte la Campionatele Europene de la Belgrad (Serbia) cu 13 echipaje, însumând 48 de sportivi. Aceștia au obținut 5 medalii de aur, 2 medalii de argint, de două ori locul 4 și o dată locul 5 în Finalele A. Astfel, România s-a clasat pe locul 1 pe națiuni după numărul de medalii, în fața Franței și sportivilor din Belarus, conform prosport.ro.

Prima medalie de aur pentru țara noastră a fost obținută în proba de patru vâsle feminin (JW4x) de echipajul format din Patricia Cireș, Andrada-Maria Moroșanu, Emanuela-Ioana Ciotău și Adelina-Florina Vezeteu, fetele reușind să se impună în fața echipajelor din Elveția și Franța.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de dublu rame feminin (JW2-), prin echipajul format din Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu și Elena-Diana Sută. Româncele s-au impus în fața echipajelor din Franța și Turcia.

La proba de dublu rame masculin (JM2-), sportivii Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu s-au impus în fața celor din Spania și Belarus, aducând României a treia medalie de aur.

A patra medalie de aur pentru țara noastră a fost câștigată în proba de patru rame masculin (JM4-), prin echipajul format din Sebastian Timiș, Toader-Iulian Merila, Andrei-Petrișor Axintoi și Marius-Gabriel Lungu.

Ultima medalie de aur la Campionatele Europene de Juniori pentru România a fost obținută de Diana-Ionela Petian, Florentina-Georgiana Neculaeasa, Cornelia-Dumitrița Tincu, Ancuța-Adelina Ungurean, Mihaela-Cosmina Dram, Alexandra-Georgiana Rușcuța, Manuela-Gabriela Lungu, Mariana-Laura Dumitru și Victoria-Ștefania Petreanu, în proba de 8+1 feminin (JW8+).

Medaliile de argint

Conform aceleiași surse, medalie de argint pentru junioarele din echipajul de patru plus unu rame (JW4+), compus din Ionela-Petruța Popa, Elena-Andreea Cerbu, Alexandra-Cornelia Ionel, Georgelia Stoica și Victoria-Ștefania Petreanu.

Tot argint a câștigat și sportivul Cristian-Vasile Nic... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro