Social Stire

Ziua internațională a Animalelor

04.10.2020 ⋅ 0 comentarii

Ziua internaţională a animalelor (World Animal Day) este sărbătorită, anual, la 4 octombrie. Este marcată în majoritatea ţărilor din lume cu scopul de a promova drepturile şi bunăstarea tuturor animalelor, fie ele cu stăpân sau fără, sălbatice sau domestice.

Ziua internaţională a animalelor este cu atât mai importantă şi relevantă cu cât experţii în biodiversitate şi în protecţia mediului trag numeroase semnale legate de situaţia actuală a animalelor.

De exemplu, în octombrie 2018, organizaţia non-guvernamentală pentru conservarea naturii World Wide Fund for Nature (WWF) a publicat un raport potrivit căruia sub presiunea factorului antropic, populaţia de vertebrate sălbatice de pe Pământ a scăzut cu 60% între anii 1970 şi 2014. Declinul faunei sălbatice vizează întregul glob şi în special regiunile cele mai afectate, precum cele de la tropice, potrivit celui de-al 12-lea raport ''Living Planet'' (Planeta vie), publicat de WWF şi realizat în urma monitorizării a 16.700 de populaţii (4.000 de specii). Raportul precedent indica o scădere cu 52% între 1970 şi 2010.

În aprilie 2019, a fost publicat un proiect de raport despre biodiversitate, întocmit de Organizaţia Naţiunilor Unite, din care reiese că până la un milion de specii animale şi vegetale riscă să dispară, multe dintre acestea ''în deceniile următoare''.

Una dintre modalităţile de a preveni declinul faunei sălbatice şi, în general, relele tratamente aplicate animalelor, este educaţia. În acest sens, consilierii municipiului Bucureşti au decis, în septembrie 2019, demararea programului educaţional "Împreună învăţăm despre animale", implementat în şcolile bucureştene, cu lecţii susţinute de către fo... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro