Național Stire

5 octombrie – Ziua Mondială a Educației

05.10.2020 ⋅ 0 comentarii

Ziua mondială a educaţiei este marcată în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. Educaţia transformă vieţi şi se află în centrul misiunii UNESCO de a construi pacea, de a eradica sărăcia şi de a stimula dezvoltarea durabilă.

Desemnată de UNESCO, această zi marchează semnarea, în 1966, a ''Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor''. Această recomandare, alături de cea "privind învăţământul superior'' din 1997, constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală, potrivit site-ului en.unesco.org., citat de Agerpres.

În anul 2017, când s-au împlinit 20 de ani de la "Recomandarea UNESCO privind statutul cadrelor didactice din învăţământul superior", această zi a fost sărbătorită sub sloganul "Predarea în libertate, împuternicirea profesorilor", reluând tema din 2015.

În 2020, în contextual pandemiei COVID-19, această zi este marcată sub sloganul "Profesorii: Conducerea în criză, reimaginarea viitorului". Problema conducerii cadrelor didactice în legătură cu răspunsurile la crize nu este doar oportună, ci este esenţială în ceea ce priveşte contribuţiile pe care cadrele didactice le-au adus pentru a oferi învăţare la distanţă, pentru a sprijini populaţiile vulnerabile, pentru a redeschide şcolile şi pentru a se asigura că lacunele în materie de învăţare au fost atenuate. Discuţiile vor aborda rolul p... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro