Național Cultura Stire

”Între Chin și Amin” a câștigat premiul pentru Cel mai bun film, la Vienna Independent Film Festival

05.10.2020 ⋅ 0 comentarii

Acasă, în România, mențiune... peste hotare, ”Cel mai bun film”. Vorbim despre filmul ”Între Chin și Amin” regizat de Toma Enache și, probabil, dacă ne-ar fi interesat să captăm un anumit număr de cititori, poate avizi de o oarecare umbră de cancan ce ar fi putut reieși dintr-un asemena titlu, l-am fi ales ca titlu principal.

Dar cum este un film prea bun, frumos, sensibil și dureros pentru a îndrăzni măcar a-l trage într-o astfel de zonă, am ales titlul care va atrage doar acei oameni care se pot bucura de performanța unui film menit a pune pansament pe una dintre cele mai chinuitoare răni provocate de comunism: Reeducarea de la Pitești. 

Desigur, alta ne-ar fi fost bucuria dacă am fi putut folosi titlul de astăzi în contextul Galei UCIN 2020, însă cum AICI, ÎN ROMÂNIA, vremurile sunt încă departe de a se fi limpezit, ne-am bucurat și mâhnit deopotrivă pentru ”doar mențiunea” obținută acasă.

Ne bucurăm pe deplin, astăzi, de cel de-al 32-lea (posibil, însă, să fi pierdut totuși numărul real și să fie mai multe) premiu internațional câștigat de filmul regizat de Toma Enache. 

Este vorba, de fapt, de două premii obținute la ”Vienna Independent Film Festival”: Cel mai bun film și Cea mai bună muzică originală de film (Adrian Flautistu, Eduard Gore), după cum a anunțat regizorul pe pagina de socializare.

Anunț în urma căruia, acel public despre care vorbeam mai sus a ”grăi... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro