Social Stire Extern

Prințul William va acorda un premiu anual de 55 de milioane de euro pentru refacerea naturii și construirea unei lumi fără deșeuri

10.10.2020 ⋅ 0 comentarii

Prințul William al Marii Britanii va aloca 55 de milioane de euro pentru un nou premiu pentru mediu, asemănător premiilor Nobel. Premiul va fi acordat în încercarea de a găsi soluții la unele dintre cele mai presante provocări pentru planetă.

Într-un interviu acordat CNN, citat  de Digi24.ro, prințul a spus că acesta va fi „cel mai prestigios premiu global pentru mediu” de până acum și că scopul său este de a muta dezbaterea privind mediul înconjurător de la pesimism și negativitate la optimism și speranță.

„Există oameni minunați care fac lucruri incredibile în întreaga lume, în cadrul comunităților mici de pretutindeni. Dacă una dintre ele ar putea avea o idee uimitoare, o putem extinde, o putem folosi pentru a aborda unele probleme globale”, a spus el.

Conform aceleiași surse, începând din 2021, Premiul Earthshot va fi acordat anual pentru cinci persoane, organizații sau grupuri care găsesc soluții la cele cinci obiective „Earthshot”: protejarea și refacerea naturii, curățarea aerului, revigorarea oceanelor, construirea unei lumi fără deșeuri sau reducerii încălzirii globale.

Speranța lui este să existe cel puțin 50 de soluții la problemele din fiecare dintre aceste cinci domenii până în 2030.

Palatul Kensington își propune să facă din unul dintre cele mai prestigioase premii globale de mediu din istorie. Fiec... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății