Național Stire

Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului efectuează săpături arheologice la Târgu Ocna

12.10.2020 ⋅ 0 comentarii

Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România (CICCR) efectuează, în perioada 5-9 octombrie 2020, săpături arheologice în cimitirul Parohiei „Sf. Împărăți Constantin și Elena” din Târgu Ocna, informează Arhiepiscopia Romanului, citată de Basilica.ro.

Este a cincea campanie de săpături organizată de CICCR sub coordonarea istoricului Marius Oprea și a arheologului Gheorghe Petrov.

Acţiunile arheologice au fost completate de o conferinţă având ca temă  prezența tinerilor mărturisitori în Penitenciarul Sanitar de la Târgu Ocna, intitulat în vechime: „Bastilia sanitară”.

În cadrul evenimentului cultural, susţinut în incinta bisericii, au vorbit Marius Oprea, Manager general al asociației CICCR, și Octavian Bjoza, Președinte al AFDPR (Asociația Foștilor Deținuți Politici din România)

Cei doi conferențiari au evocat și au adus în atenția auditoriului profilul „Mărturisitorului” din temnițele comuniste, surprinzând pe de o parte, brutalitatea regimului Comunist, iar pe de altă parte, tăria credinței, a naționalismului și a jertfei celor trecuți prin așa-zisul „proiect de reeducare”.

Perioad... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro