Național Cultura Social Stire

Peste 1.700 de fotografii ilustrând costume populare din 55 de ţări, expuse la Odorheiu Secuiesc

12.10.2020 ⋅ 0 comentarii

O expoziţie cuprinzând peste 1.700 de fotografii care ilustrează costume populare din 55 de ţări a fost vernisată duminică, la Odorheiu Secuiesc, facând parte dintr-un proiect mai amplu de realizare a unei enciclopedii care să prezinte portul tradiţional al tuturor popoarelor lumii, informează Agerpres.

Ideea aparţine grupului de iniţiativă Geofolk, din Odorheiu Secuiesc, care susţine că deţine cea mai mare colecţie de fotografii din lume, cu costume populare, imagini surprinse în ultimii şase ani de fotograful Dávid Botond.

"De şase ani, Botond se duce la cele mai faimoase şi importante festivaluri de folclor în Europa, dar a fost şi în India şi în America de Sud. La astfel de festivaluri vin participanţi din mai multe ţări şi, cu ocazia acestor evenimente, a reuşit să fotografieze costume din 55 de ţări. De asemenea, a avut foarte multe deplasări în Finlanda, a fost şi în Bulgaria, Serbia, Spania", a precizat, conform aceleiași surse, Komoróczy Zsolt.

Acesta a mai subliniat că proiectul este "absolut non-profit" şi că se doreşte să se realizeze ceva important şi extraordinar, care să fie "o comoară" pentru întreaga lume.

Pe termen lung, proiectul se va extinde şi se doreşte realizarea unei enciclopedii online a portului t... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro