Național Stire

Crimele comunismului vor fi cercetate prin săpături la fostele închisori și colonii de muncă forțată

13.10.2020 ⋅ 0 comentarii

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) au încheiat un acord de cooperare pentru a efectua investigații arheologice în zonele fostelor colonii de muncă forţată şi a fostelor închisori, pentru a recupera rămășițele materiale. Acțiunile regimului comunist și consecințele acestuia vor fi analizate ştiinţific.

“Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) au încheiat un acord de cooperare care are ca obiect efectuarea de investigații arheologice pentru recuperarea memoriei materiale a represiunii din perioada comunistă și investigarea crimelor şi abuzurilor înfăptuite de către fostele instituţii ale regimului.

Activitatea comună va fi îndreptată spre efectuarea de investigaţii arheologice în vederea identificării urmelor materiale din zona fostelor colonii de muncă forţată şi a fostelor închisori şi spre analizarea ştiinţifică a acţiunilor regimului comunist şi a consecinţelor acestuia, în directă colaborare cu celelalte instituţii ale statului, î... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro