Național Stire

Ştafeta Veteranilor, la a VII-a ediție. A început la Tulcea și se va încheia la Carei, ultima localitate transilvană eliberată la 25 octombrie 1944

14.10.2020 ⋅ 0 comentarii

Ștafeta Veteranilor, ajunsă la a VII-a ediție, a devenit o tradiție și reamintește, măcar o dată pe an, despre spiritul Invictus, acela care ar trebui să ne reunească pe toți în jurul veteranilor.

”Momentul de maximă intensitate emoțională va avea loc pe 25 octombrie, la Monumentul ostașului român din Carei, când ștafeta își va îndeplini misiunea și va prezenta onorul, într-un mod simbolic, tuturor celor care s-au jertfit pentru România.”, au anunțat organizatorii.

Voluntari ai asociaţiei Invictus România participă, începând de marţi dimineaţa, la Ştafeta Veteranilor, eveniment organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, marcată anual pe data de 25 octombrie.

Startul evenimentului a fost dat ieri, 13 octombrie, ora 6.00, de comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, colonelul Ion Bordei, care le-a urat succes celor trei angajaţi voluntari ai asociaţiei Invictus.

Primii care au luat startul pe traseul galben au fost jandarmii Sorin Andrici, Lucian Ivanov şi Florin Grosu, care au alergat aproximativ 35 de kilometri până în oraşul Babadag.

"Bunicul meu a luptat în ambele războaie. Militari fiind, cu toţii avem în sânge patriotismul. Voi alerga în memoria celor căzuţi la datorie, dar şi pentru soldaţii răniţi", a afirmat Andrici.

La Babadag, în jurul orei 9.00, ştafeta a fost preluată de maratonistul Iulian Caraman şi ciclistul Florian Popa, informează Agerpres.

"Am participat la mai multe concursuri, iar cea mai importantă performanţă este de 123 de kilometri. De data aceasta voi alerga până la Baia, unde voi preda ştafeta colegilor mei", a afirmat Iulian Caraman, din cadrul Regimentului de Infanterie Marină din oraşul Babadag, conform aceleiași surse.

El a fost însoţit de ciclistul Florian Popa.

Voluntari ai grupului Invictus România participă, în perioada 13-25 octombrie, la cea de-a VII-a ediţie a Ştafet... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro