Stire

Măsuri restrictive fără precedent în Irlanda: Vizitele la domiciliu, INTERZISE, barurile și restaurantele, închise

15.10.2020 ⋅ 0 comentarii


Irlandezii nu vor mai avea dreptul să se viziteze unii pe ceilalţi, iar regiunile de la frontiera cu Irlanda de Nord vor fi supuse unor noi restricţii severe pentru a lupta împotriva răspândiri pandemiei de coronavirus. Un anunț în acest sens a fost făcut miercuri de premierul Micheal Martin, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Potrivit premierului, interdicţia de a merge în vizite la domiciliu, în interior ca şi în exterior, pe întreg teritoriul irlandez intră în vigoare începând de astăzi, de la miezul nopţii.

"Traversăm vremuri foarte dificile, iar lucrurile efectiv se pot înrăutăţi înainte de a se ameliora", a avertizat el.

Pe de altă parte, magazinele neesenţiale, precum şi centrele de distracţii, piscinele şi sălile de sport vor fi închise în comitatele de frontieră Donegal, Monaghan şi Cavan, unde trăiesc circa 300.000 de persoane.

Populaţia, cu excepţia "muncitorilor esenţiali", trebuie "să lucreze de acasă", a adăugat prim-ministrul.

Barurile şi restaurantele vor fi închise începând de vineri, vacanţele şcolare vor fi extinse la două săptămâni, magazinele nu vor mai putea vinde alcool după orele 20.00, iar adunările cu mai mult de 15 persoane, cu excepţia evenimentelor sportive autorizate, vor fi interzise.

Măsurile dure luate de autorități vin în contextul în care numai miercuri au fost înregistrate 1.095 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în 24 de ore, lucru ce reprezintă un record. 

Aflată pe locul 69 în topul țărilor afectate de pandemia de coronavirus, Irlanda a înregistrat de la începutul pandemiei și până în prezent 45.243 și 1,835 de decese asociate infectării cu virusul SARS-CoV-2, potrivit worldometers.ro. 

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro