Național Stire

Rază de speranță pentru bolnavii de cancer și leucemie: a fost inaugurată prima clinică de recuperare oncologică din România

17.10.2020 ⋅ 0 comentarii

Un proiect început în urmă cu 10 ani, în pustietate, la inițiativa și cu toată implicarea medicului Pavel Chirilă, și inaugurat în data de 15 octombrie, s-a încăpățânat să arate că se poate! Se poate ca implicarea și buna conlucrare dintre stat și fundațiile de utilitate publică din România să dea o rază de speranță bolnavilor de cancer și leucemie. 

„Proiectul a început acum 10 ani, aici era o pustietate, acum se vede că se poate. Nu puteam să-mi închipui cu adevărat că vine vremea în care se finanțează, de abia de aici încolo începe o luptă adevărată cu cancerul. Nu am întâmpinat nicio piedică la CNI, a fost deschisă, sper că vom avea sprijin și pe mai departe”, a spus  profesorul Pavel Chirilă în ziua inaugurării.

Primul Centru pentru Cercetare în Recuperare Oncologică din România a fost inaugurat la Slatina Nera, în prezența inițiatorului proiectului, dr. Pavel Chirilă, și a Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrului de Interne, Marcel Vela, Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, și a Președintei Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu. 


Clinica Nera are o suprafață de 2.000 de metri pătrați și include 45 de spații de cazare și spații de tratament, printre care și o cameră hiperbarică complet automatizată.

Spațiul clinic se adresează bolnavilor de cancer și leucemie, aflați în stadii incipiente ale bolii, care vor fi tratați pe baza unui plan personalizat de tratament, având la bază me... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății