Stire

Finanțare nerambursabilă pentru realizarea proiectului „Îmbunătățirea calității vieții în Oraşul Sebiş”

19.10.2020 ⋅ 0 comentarii


ORAS SEBIȘ
anunţă începerea activităţilor proiectului „Îmbunătățirea calității vieții în Oraşul Sebiş”Cod proiect 125286.

Investitia propusa se incadreaza in obiectivul tematic urmarit in cadrul Regio-Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritară 13 -Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiții 9b - Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane şi rurale.

Obiectivul Specific : Îmbunătățirea calității vieții populației în oraşele mici şi mijlocii din România.

Obiectivele  generale al investitiei sunt:

1. “COMPONENTA LOCUINTE SOCIALE “amplasat în ORAS SEBIS ,Calea aradului , nr. 3 , nr. Cadastral 32205 , cf 302205,   judetul Arad. Strategia propusa la nivel local de catre administratia Orasului Sebis este una de incluziune sociala si dezvoltare sociala prin atragerea de populatie noua in mediul urban si prin creearea de conditii propice locuirii.

2. "CONSTRUIRE PISTE DE BICICLETE IN ORASUL SEBIS"  prin care se dorește încurajarea diversificării economiei locale şi îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Proiectul urmareste fluidizarea traficului rutier local prin scoaterea traficului de biciclete în afara traficului auto, cât şi sporirea considerabilă a siguranței în circulația bicicletelor. Crearea unui culoar special destinat bicicletelor, în care bicicliştii se vor simți în siguranță, va conduce la creşterea atractivității acestui mod de locomoție, în detrimentul celui auto, ceea ce ar implica o reducere locală la nivelul oraşului a poluării mediului şi a creşterii calității vieții . Acesta presupune amenajarea a patru tronsoane de pistă de ciclism, în lungime totală de 9.114 km, în oraşul Sebiş, care să asigure legătura nord-sud şi vest-est la obiectivele care atrag fluxuri de trafic importante (şcoli, piețe, parcuri, agenți economici, gară etc), la care să se poată ajunge pe două roți.

ORAS SEBIS a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 şi cu Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest în calitate de Organism Intermediar pentru REGIO - Programul Operațional Regional la nivelul Regiunii Vest.

Proiectul se implementează în Localitatea Sebiș, în perioada 12.05.2020 – 31.12.2022 şi are o valoare totală de 15.245.385,53 lei, din care  valoarea totala nerambursabila 14.871.671,99 lei ,  valoarea eligibila nerambursabila din FEDR 12.898.899,19 lei  și valoare eligibila nerambursabila din bugetul national  1.972.772,80 lei.

Date de contact:

Breban Ancuta, administrator Sc Aeoocreate Srl

Tel: 0742857925, E-mail: aeoocreate@gmail.com


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro