Stire

Trupa Marionete revine în sala de spectacole

20.10.2020 ⋅ 0 comentarii


Actorii Trupei Marionete revin în sala de teatru pentru prima reprezentație jucată în interior, de la începerea pandemiei de COVID 19. Spectacolul „Prostia omenească” este programat duminică, 25 octombrie, de la ora 11.00. Acesta se va desfășura în condiții speciale, astfel încât cei mici să se poată bucura de poveste în condiții de maximă siguranță.

Suntem responsabili în tot ceea ce facem. De aceea, am gândit o serie de măsuri concrete care se referă și la accesul publicului în interiorul teatrului, la modalitatea de deplasare în zonele de tranzit și la dispunerea spectatorilor în sală. Pentru a evita aglomerarea însă, îi rugăm pe adulții care îi însoțesc pe cei mici să ne ajute și să respecte programul de acces în sală și de achiziționare a biletelor.” – spun reprezentanții Trupei Marionete

Iată care este însă, tot setul de măsuri de de protecție sanitară împotriva răspândirii virusului SarsCov2, adoptat de Trupa Marionete:

 

MĂSURI DE PROTECȚIE ÎMPOTRIVA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI

SARS-COV 2

 

MĂSURI PRIVIND ACCESUL PUBLICULUI ÎN SALA DE SPECTACOLE

 

STAȚIONAREA EXTERIOARĂ

Publicul spectator se va grupa, păstrând distanța, pe platoul din fata Salii Marionete Str. Episcopiei nr. 15. Accesul în spațiu se va face prin intrarea principala a teatrului din Str. Episcopiei nr. 15.

ACCESUL PUBLICULUI ÎN CLĂDIREA TEATRULUI

Accesul publicului se va face gradual, după cum urmează: după staționarea în spațiul dedicat așteptării, publicul va parcurge traseul marcat, holul de intrare și locul rezervat din sala de spectacol. 

Personalul desemnat al teatrului va împiedica staționarea sau gruparea mai multor persoane în spațiile de tranzit și va îndruma fiecare spectator să își ocupe locul rezervat în sală.

PROCEDURA DE TERMOMETRIZARE

Pompierul de la poarta de intrare în incintă va măsura temperatura fiecărui participant la spectacol, cu monitorizarea atentă a nivelului de temperatură individual. Acesta va respecta procedura standard de repetare a măsurării temperaturii dacă ea depășește 37,3 grade Celsius. Spectatorului căruia i se stabilește la o a treia măsurare o temeperatură egală sau mai mare cu 37,3 grade Celsius nu i se va permite accesul în sala de spectacole, urmând să i se restituie contravaloarea  prețului biletului.

TRASEUL PUBLICULUI PÂNĂ ÎN SALA DE SPECTACOL

Pentru stabilirea traseului de acces spre sala de spectacol circuitul va fi marcat cu bandă de ghidaj adezivă,  bicoloră  (galben-negru). Direcția de acces spre sală și respectiv, spre ieșirea din imobil, va fi marcată cu săgeți de culoare verde. Circuitul de intrare va fi pe usa din Str. Episcopiei nr. 15, pe sensul de intrare spre sală, iar cel de ieșire pe ușa laterală care dă în curtea Salii Marionete si, mai departe, pe poarta din Str. Lucian Blaga.. Cele două circuite nu se vor intersecta sau suprapune.

DISTRIBUȚIA LOCURILOR ÎN SALA DE SPECTACOLE

Sala de spectacol beneficiază de un grafic de dispunere a locurilor conform cu normele în vigoare. Variantele de grupare a publicului în sala de spectacol sunt în formulă de adult cu 1 copil, un adult cu 2 copii, excepție fiind locul singular. Se permite doar prezența unui singur adult cu copilul/copiii în sala de spectacol. Noul grafic al sălii este disponibil pe site-ul www.trupademarionete.ro .

ACCESUL PUBLICULUI LA TOALETE

Accesul spre toalete se va face pe un unui circuit complementar cu circuitul de iesire din sala de spectacol și va fi marcat cu bandă adezivă de culoare galben-negru.

 

MĂSURI DE PROTECȚIE ȘI INFORMARE IGIENICO-SANITARĂ

 

AMPLASAREA MIJLOACELOR DE IGIENIZARE

La intrarea în incintă și în sala de spectacole vor fi amplasate următoarele dispozitive: dispenser – tun, dispenser cu rezervă pe suport metalic sau rezerve cu soluții montate pe pereți.

MATERIALE DE INFORMARE

În incinta clădirii, publicul va fi informat asupra măsurilor de prevenire și combatere a SARS-Cov 2, prin intermediul afișajului și a informărilor audio. Acestea cuprind formulările standard privind purtarea măștii, distanțarea fizică, igiena mâinilor.

 

ESTE STRICT INTERZISĂ:

 

  • Staționarea publicului în spațiile de tranzit.
  • Nepurtarea măștii de protecție în interiorul teatrului.
  • Formarea de grupuri mai mari de trei persoane în spațiile de tranzit.
  • Ocuparea, în sala de spectacol, a unui alt loc decât cel rezervat.
  • Nerespectarea traseului stabilit în prealabil pentru accesul și ieșirea din sala de spectacole și din clădirea teatrului.
  • Nerespectarea distanțării fizice atât în spațiile de tranzit, cât și în sala de spectacol.

 

VÂNZAREA DE BILETE

 

Biletele, în limita locurilor disponibile, se achiziționează prin rezervare telefonică, la numerele de telefon 0357/414.180, 0357/414.181 și 0746.673.691, de marți până vineri, între orele 10.00 – 14.00. Spectatorii care și-au făcut rezervare își pot ridica biletele, de la caseria Sălii Marionete, Str. Episcopiei nr. 15 și în ziua reprezentației, până cel târziu la ora 10.30. După această oră, rezervările se anulează.

Orar casierie: marți – vineri: 10.00 – 14.00, duminică: 9.30 – 11.00.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro