Stire

Arădean amendat din cauza locului în care și-a aruncat deșeurile; nici RETIM nu a scăpat cu fața curată (FOTO)

22.10.2020 ⋅ 0 comentarii


O filmare pusă la dispoziția Direcției Generale Poliția Locală Arad de RETIM a permis identificarea și sancționarea unei persoane ce deversa deșeuri non-menajere pe o platformă alocată unei asociații de locatari de la blocuri. Interesant este însă că nici RETIM nu a scăpat cu fața curată, firma fiind acum bună de plată.

„Posesor al unui contract individual de colectare a deșeurilor la casa deținută în altă zonă, respectivul a optat, totuși, să transporte sacii cu gunoi cu autoturismul personal până la containerele alocate platformei de pe strada Banu Mărăcine.

Pentru nerespectarea obligațiilor stabilite prin HCLM 297/2015 - privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubrizare pe raza municipiului Arad a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei.

La rândul său, operatorul de salubritate amintit a fost amendat cu 2500 de lei, pentru că  angajații săi au lăsat în urmă gunoaie, după golirea recipientelor de colectare de la o platformă situată pe strada Alexandru T. Stamatiad. Pentru respectarea, în viitor, a obligației de a lăsa în stare de curățenie spațiul destinat pubelelor/containerelor, operatorul s-a angajat să scurteze intervalul de timp în care camioanele sale sunt urmate, în teren, de echipele mobile ce verifică și remediază deversările accidentale cauzate de operațiunile de încărcare/descărcare a recipientelor pentru deșeuri”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale.

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro