Național Stire

Șase pompieri arădeni și un medic, în misiune umanitară în Cehia

27.10.2020 ⋅ 0 comentarii

Șase pompieri arădeni și un medic au fost în aceste zile în misiune umanitară în Cehia. Ei au plecat în data de 23 octombrie din Arad, cu  30 de ventilatoare de terapie intensivă achiziționate prin programul RescUE de către Uniunea Europeană, venind astfel în sprijinul medicilor care intervin în lupta împotriva pandemiei generată de Covid-19.

Misiunea a fost organizată în baza deciziei Comisiei Europene de a trimite echipamente medicale de terapie intensivă (ventilatoare) către Cehia, în urma solicitării de asistență.

România, fiind una dintre gestionarele capacității RescEU europene pentru rezerve medicale, a pus la dispoziție pentru o perioadă de 3 luni, în baza unui contract de comodat, cele 30 de ventilatoare de terapie intensivă achiziționate prin programul amintit anterior.

Delegația DSU - IGSU, formată din 6 pompieri ISU Arad  (Lt.col Gale Claudiu, Slt. Mihuț Claudiu, Plt.adj șef Gabor Ion, Plt. adj Gădărici Marius, Plt.adj șef Milin Dragan, Plt. Moldovan Alin) și un medic din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Arad, dr.Vultur Adrian, a predat astăzi cele 30 de ven... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro