Național Stire Extern

O piațetă din Tunis poartă, începând de ieri, numele Reginei Maria a României

28.10.2020 ⋅ 0 comentarii

Marți, 27 octombrie 2020, la Tunis a avut loc inaugurarea oficială a „Piațetei Regina Maria a României”, situată în cartierul Cité Jardins, în fața Secției consulare a Ambasadei României în Republica Tunisiană.

Inaugurarea „Piațetei Regina Maria a României” reprezintă, potrivit unui comunicat al Ambasadei României în Republica Tunisiană, un semn al excelentelor relații româno-tunisiene atât la nivel politico-diplomatic, cât și la nivelul autorităților locale. În ultimii ani aceste relații s-au aflat pe un trend ascendent, nu numai din punct de vedere politico-economic, academic dar și prin relații apropiate la nivelul autorităților locale. Doamna Souad Abderrahim, primar al capitalei Tunis, a vizitat România și a avut întâlniri cu autoritățile locale din mai multe orașe pentru a face schimb de experiență și bune practici administrative.

Având în vedere decizia Consiliului Municipal al Primăriei Tunis cu privire la Piațeta Regina Maria a României, ce datează din data de 6 decembrie 2019, precum și aniversarea Tratatelor de Pace de la Paris (1919-1920), semnate în urma Primului Război Mondial, inaugurarea acestui spațiu public reprezintă o premieră nu numai în Tunisia dar și în Africa. Conferința de Pace de la Paris și implicit Tratatul de la Versailles sunt evenimente istorice importante în care Regina Maria a României a jucat un rol important.

La eveniment autoritățile tunisiene au fost reprezentate de dna Souad Abderrahim, primar al capitalei Tunis și șeic al medinei și consilieri din cadrul primăriei. Inițiativa de a avea la Tunis un spațiu cu numele Reginei Maria aparține Ambasadei României în Tunisia și a fost călduros susținută de autoritățile locale.

Autoritățile române au fost reprezentate de ES dl Dan Stoenescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Tunis care a citit un mesaj din partea ES dlui Bogdan Aurescu, ministru al Afacerilor Externe. Au mai luat parte la eveniment reprezentanț... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro