Național Stire

Simona Maierean, prima femeie din Europa pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al SAC, în misiunile de sprijin anti-COVID

28.10.2020 ⋅ 0 comentarii

Prima femeie din Europa care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al NATO este o româncă. Se numește Simona Maierean, este locotenent-comandor și are 36 de ani. La 24 de ani a devenit prima femeie pilot de vânătoare din România, iar acum se află la manșa aeronavelor C-17 ale NATO.

„Sunt locotenent-comandor Simona Maierean, fac parte din Forțele Aeriene Române și în prezent sunt pilot în cadrul programul Strategic Airlift Capability.

Din programul SAC fac parte 12 națiuni care își împart o flotă de trei aeronave, pentru a duce la îndeplinire diferite misiuni în întreaga lume.

Dacă o misiune normală durează câteva săptămâni, aceste misiuni de răspuns rapid pot fi planificate și lansate în doar două-trei zile. Așa că viteza de reacție s-a schimbat într-o mare măsură. Personal, am pilotat în cadrul unei misiuni românești de răspuns rapid. Am ad... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro