Stire

ATAC cu armă albă la Nisa! Trei persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva au fost rănite prin înjunghiere

29.10.2020 ⋅ 0 comentarii


Trei persoane au decedat și alte câteva au fost rănite într-un atac de lângă Bazilica Notre-Dame din Nisa, Franța. Conform Daily Mail, două dintre victime au fost decapitate, iar alte persoane înjunghiate. Atacul a început în jurul orei locale 9 AM, în timp ce la  liturghia era în plină desfășurare în catedrală. Doi dintre decese au fost consemnat chiar în interiorul lăcașului de cult.  

Poliția a înconjurat rapid zona carnagiului, împușcându-l și arestându-l pe atacator. Teroristul a fost transportat la spital. O sursă polițienească afirmă că acesta ar fi acționat singur.

Două dintre victimele criminalului erau femei, iar al treilea un bărbat. Conform primarului orașului Nisa, una dintre victime era chiar administratorul bisericii, o persoană extrem de apreciată de enoriașii bazilicii Notre-Dame.

Christian Estrosi, edilul orașului, le-a spus jurnaliștilor că atacatorul a strigat 'Allahu Akbar' chiar și în momentele în care se afla sub medicație.

Primarul Nisei, Christian Estrosi a precizat pentru presa franceză, citată de BBC, că persoana care a produs atacul a fost arestată.

Edilul a precizat, referindu-se la seria de înjunghieri, că are toate datele pentru a fi numit un atac terorist, atentat pentru în inima basilicii Notre-dame din Nisa. Autoritățile au făcut apel către populație să evite zona centrală a orașului Nisa.

Potrivit presei locale, anchetatorii au declarat că cel puțin o victimă a fost decapitată.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro