Informatii

Romania, cele mai mari cresteri la importul de laptopuri in UE!

03.11.2020 ⋅ 0 comentarii

Primul val de COVID-19 a provocat o perturbare a comertului International. Pe masura ce tarile s-au adaptat crizei, mai multi oameni au fost nevoiti sa lucreze sau sa studieze de acasa, precum si sa se bazeze pe intalniri virtuale. Acest lucru a facut ca importurile de laptop-uri sa atinga un maxim istoric in aprilie 2020.


China a reprezentat aproximativ 90% din importurile de laptop extracomunitate in 2019 si 2020. Importurile din China au crescut cu 19%, de la 12,1 miliarde de EURO in primele 7 lunii ale anului 2019, la 14,4 miliarde de EURO in 2020. Printre primele 6 surse de import, Vietnamul a inregistrat o crestere mai mare: de la 0.5 miliarde de EURO, la 0,6 miliarde de EURO.

Cresteri ale importurilor de laptopuri de peste 30% au fost inregistrate in doar 2 state member UE: Romania (+38%) si Danemarca (+38%). Au existat noua tari in care importurile au crescut cu 20%-30% si alte noua in care importurile au crescut cu 10%-20%. In sase tari, cresterea a fost intre 2% si 10%, in timp ce doar in Estonia importurile au scazut usor.

Primul val de COVID-19  a provocat o perturbare a comertului International. Pe masura ce tarile s-au adaptat crizei, mai multi oameni sunt nevoiti sa lucreze sau sa studieze de acasa, precum si sa se bazeze pe intalniri virtuale. Acest lucru a facut ca importurile de laptop-uri sa atinga un maxim istoric in aprilie 2020.

 

“ Este foarte important ca un consumator sa stie ca la achizitionarea unui produs electronic acestia beneficiaza de o garantie legala de minim 2 ani. Totodata, unii agenti economici pot oferi consumatorilor gratuit sau contra unei sume si o garantie comerciala. In conditiile in care produsul nu arata sau nu functioneaza conform descrierii puteti solicita repararea sau inlocuirea produsului fara a necesita costuri suplimentare, responsabilitatea fiind in sarcina vanzatorului.  Solicitati intotdeaua bonul fiscal fiind un document care va poate ajuta sa depuneti sesizari eficiente. Fii un consumator implicat, cu o9atitudine!”.

 

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons 

 

fashiondays.ro