Religie Stire Extern

Biserica românilor din Tokyo a fost sfinţită

06.11.2020 ⋅ 0 comentarii

Biserica românească din Tokyo a fost sfinţită marţi, de sărbătoarea aducerii moaştelor Sf. Gheorghe în Lida. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, împreună cu Mitropolitul Daniel de Tokyo şi Japonia, conform Basilica.ro.

Sfinţirea bisericii a avut loc în urma lucrărilor de restaurare desfăşurate în ultimii ani, parohia românească din Tokyo fiind organizată în urmă cu 12 ani.

 Sfințirea lăcașului de cult încununează eforturile comunității și consiliului parohial pentru obținerea statutului de instituție juridică religioasă din partea guvernului nipon. 

Recunoașterea personalitatii juridice s-a făcut în luna august a acestui an, iar în anul 2008 Patriarhia Română trimitea, la solicitarea credicioşilor din Japonia, pe clericii Alexandru Nicodim și Cristian Gheorghiu. Actualul paroh este Pr. Daniel Corîu.

Ortodoxia în Japonia

Sfântul Nicolae al Japoniei (cu numele de botez Ivan Dimitrievich Kasatkin) a dus Ortodoxia în Japonia în secolul al XIX-lea.

În 1861 el a fost trimis de Biserica Ortodoxă Rusă la Hakodate, Hokkaido, ca preot al capelei consulatului rus.

În afară de câteva călătorii scurte, Sfântul Nicolae a rămas în Japonia chiar şi în timpul războiului ruso-japonez (1904-1905) şi a răspândit Ortodoxia în toată ţara, fiind hirotonit primul episcop al Bisericii Ortodoxe a Japoniei.

Sfântul Nicolae a fondat Catedrala din Tokyo, în districtul Kanda, şi a petrecut peste jumătate de secol acolo; de aici numirea de Nikorai-Do dată de credincioşii Catedralei Învierii Domnului din Tokyo.

Arhimandritul Anatolie Tihai

Un rol important în misiunea ortodoxă pe pământ nipon a avut arhimandritul  român Anatolie Tihai.

Ieromonahul Anatolie a ajuns în Japonia în decembrie 1871, în timp ce activităţile Părintelui Nicolae erau încă concentrate în zona Hakodate, Insula Hokkaidō. A fost paroh al bisericii ortodoxe şi superior al Centrului misionar din Hakodate (1872-1878), profesor al Seminarului Teologic Ortodox din Japonia (Surugadai Kanda, Tokio), întemeietor al bisericii din Osaka (1878), conducător al Misiunii Ortodoxe Ruse în Japonia (1879-1881), profesor şi director al Şcolii de catiheţi din Osaka (1882-1889).

În 1880, C... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății