Național Stire Extern

Povestea a patru români donatori de sânge, proiectată pe ecranele din Times Square, în New York. Au salvat viețile a peste 850 de oameni

10.11.2020 ⋅ 0 comentarii

 Patru donatori de sânge români au reuşit să salveze viețile a peste 850 de persoane. Nu este o poveste imaginară, ci o faptă reală a unor oameni curajoși și ambițioși.

Cei patru eroi au donat sânge constant, toată viața lor, pentru oamenii care au avut nevoie.

Împreună, au vizitat centrele de transfuzii de peste 280 de ori și au ajuns să fie cunoscuți chiar și peste ocean. Povestea lor a fost proiectată pe ecranele din Times Square, în New York, unde au devenit cunoscuți prin intermediul campaniei Blood Network, realizată de organizatorii Untold și Neversea, conform stirileprotv.ro.

Un poliţist, o asistentă medicală, un măcelar şi un şofer de troleibuz sunt oamenii care se afla în topul donatorilor de sânge din România. De-alungul mai multor ani au salvat 852 de pacienți care aveau nevoie disperată de sânge.

Camelia este una dintre donatoare. Are 50 de ani, este asistent principal de laborator la spitalul Judeţean din Târgu Mureş. În ultimii 30 de ani a donat de 120 de ori, astfel ca sângele ei a reuşit să ajungă la peste 350 de pacienţi.

Un alt donator este Robert. Are 23 de ani şi spune că şi-a făcut deja un obicei din a face acest gest. Este agent de poliţie în Oradea, iar asistentele de la centrul de transfuzii îl cunosc deja ca fiind un donator regulat.

Şi Ramona face acelaşi lucru, de multă vreme. Ea spune că a moştenit acest ob... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății