Național Stire

Astăzi este Ziua Veteranilor din teatrele de operații. ”Admirați-i pe cei rămași! Nu-i dați uitării pe cei plecați!”

11.11.2020 ⋅ 0 comentarii

Ziua de 11 noiembrie a fost declarată ca Ziua Veteranilor din teatrele de operații. La 11 noiembrie 2003, sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi a căzut la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan, acesta fiind împușcat în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se afla, în timpul desfăşurării unei misiuni.

Pentru faptele sale de arme, sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi a fost decorat cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler, cu însemn de război.

În memoria lui şi a camarazilor căzuţi în teatrele de operaţii, ziua de 11 noiembrie a fost declarată, anul trecut, ”Ziua Veteranilor din teatrele de operaţii”.

Astăzi, în semn de respect şi preţuire, camarazii de arme vor da onorul tuturor eroilor căzuţi în teatrele de operaţii, prin desfăşurarea unor ceremonii militare la mormintele acestora, conform Ministerului Apărării Naționale. 

”Admirați-i pe cei rămași! Nu-i dați uitării pe cei plecați!”

Mesajul care încă de la primele ore ale dimineții a făcut ca această zi, chiar și în vreme de pandemie, să vibreze în mod deosebit îi aparține Președintelui Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf.Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, domnul Marius Apostol.

”Am onorea să mă adresez astăzi, într-o zi importantă pentru Armata României, pentru veteranii teatrelor de operații, dar mai ales pentru Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, pe care o reprezint și ale cărei simțiri doresc să vi le fac, astăzi, cunoscute.

Dacă la 11 noiembrie 2003, aflam cu adâncă tristețe că am pierdut un camarad în teatrul de operații Afganistan, iată-ne astăzi, la 17 ani distanță, când cunoaștem un număr nedrept de mare al militarilor care și-au încheiat ”misiunea vieții” în teatrele de operații.

Nu doar astăzi! Mereu! Gândurile noastre trebuie să se îndrepte către cele 30 de familii care au rămas fără un soț, fără un tată, fără un fiu, fără un frate.... fără un camarad, care a răspuns apelului patriei prin supremul sacrificiu. Este datoria noastră, a celor care ne bucurăm de echilibru, stabilitatea și pacea dintre granițele țării, să le ținem memoria vie, cel... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro