Informatii

PEPCO România sprijină programele Hope and Homes for Children cu 75.000 de euro

16.11.2020 ⋅ 0 comentarii

Hope and Homes for Children și PEPCO România continuă, pentru al treilea an consecutiv, parteneriatul pentru prevenirea separării copilului de familie prin intervenții de prevenire a abandonului școlar și sprijinirea incluziunii sociale a copiilor dezavantajați, cu o nouă sponsorizare în valoare de 75.000 de Euro. În total, 130 de copii din 11 județe și municipiul București vor fi susținuți, începând cu această lună și până la finalul lunii septembrie 2021, cu rechizite, computere, manuale și alte materiale necesare studiului, precum și cu îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă. 

În continuarea intervențiilor din acest an, când 160 de copii vulnerabili din județele Bacău, Bihor, Bistrița, Botoșani, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Sibiu, Suceava și în municipiul București au fost sprijiniți să rămână alături de părinții lor și să nu abandoneze școala, noua sponsorizare va susține, de asemenea, și amenajarea unor spații de învățare corespunzătoare pentru copii, acasă (după caz, renovarea camerei de studiu și/sau mobilarea ei). Începând cu primăvara aceasta, de exemplu, 4 copii de vârstă școlară din județul Suceava care locuiau împreună cu părinții și cu bunicul în 2 camere, fără a avea măcar o masă pe care să își facă temele, au acum propriul spațiu de învățare, prin renovarea și mobilarea uneia dintre camere.

În total, începând cu anul 2019 și până în prezent, 280 de copii în situație de risc de abandon școlar timpuriu au fost sprijiniți să își continue studiile, în cadrul parteneriatului cu PEPCO România. Prin consiliere educațională și susținere materială, familiile acestor copii au beneficiat de sprijin pentru a le putea asigura celor mici un mediu cât mai potrivit desfășurării activităților educaționale.

Într-o familie defavorizată, motivele pentru care un copil părăsește mult prea devreme școala sunt pe cât de comune, pe atât de îngrijorător de variate. Ar putea fi lipsa rechizitelor, a unui loc în casă dedicat studiului, a faptului că n-au acces la utilități de bază, cu atât mai puțin la tablete pentru școala online. Anul acesta, în contextul pandemiei, lipsurile în familiile și așa nevoiașe s-au accentuat. Susținerea PEPCO România este acum cu atât mai importantă, pentru că ne ajută să intervenim acolo unde este cea mai mare nevoie, într-o perioadă în care din ce în ce mai multe familii se adâncesc în sărăcie extremă. Mulțumim pentru un parteneriat și un impact pe termen lung!” - Robert Ion, Director de Fundraising, Hope and Homes for Children România


PEPCO România se alătură astfel apelului pe care Hope and Homes for Children l-a lansat toamna aceasta, prin campania Prețul Bineluiun semnal de alarmă cu privire la numărul din ce în ce mai mare de copii care riscă să fie separați de părinți și să ajungă în orfelinate, în contextul pandemiei și al sărăciei extreme în care familiile vulnerabile se adâncesc, în lipsa unui loc de muncă. Cu mesajul Sărăcia extremă separă copiii de părinți, treptat, până îi separă de tot. Ajută-i să rămână împreună!, Fundația face un apel la companii și persoane fizice, deopotrivă, pentru ca, pe măsură ce sunt identificate soluții alternative de locuire și îngrijire pentru copiii încă rămași în orfelinate, alții să nu le ia locul. 


De curând, Banca Mondială anunța că sărăcia extremă crește anul acesta pentru prima dată în ultimii 22 de ani - și estima că efectele pandemiei vor împinge în sărăcie extremă între 88 și 115 milioane de oameni doar în acest an, în special în țări care se confruntă cu rate ridicate de sărăcie, cum este și România. În condițiile în care, în 2019, România se afla deja pe primul loc în UE, conform EUROSTATcu 1 din 3 copii care trăiau în risc de sărăcie și excluziune socială, situația devine din ce în ce mai alarmantă: în lipsa unui minim necesar pentru a supraviețui - un acoperiș deasupra capului, căldura pe timpul iernii, sau cel puțin o masă pe zi - copiii sunt separați de părinți și, inevitabil, ajung în centre de plasament sau în forme de protecție specială.   


                    

            Pentru             mai multe informații:

            

            Larisa             Dumitru,             Hope and Homes for Children

            

tel.             0799 830 651, email: larisa@hopeandhomes.ro

        Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, iar de atunci și până în iunie, 2020, Fundația a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 12 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituții-mamut în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viață apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației și ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 6.020 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 458 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

 

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susținerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 34.310 de copii au fost salvați de la ruperea de familie, peste 1.872 de tineri au fost sprijiniți pentru o viață independentă, 2.112 de copii au fost primiți în centrele de zi, iar 1012 în centrele de primire în regim de urgență. 9.290 de membri de personal din sistemul de protecție al copilului au fost instruiți de Hope and Homes for Children.

 

Peste 58.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituționalizarea copiilor în țara noastră. Până în prezent, Hope and Homes for Children a investit peste 35 de milioane de euro în reforma sistemului de protecție a copilului, închizând instituții de tip vechi, reintegrând copiii în familia naturală sau extinsă, plasându-i în grija asistenților maternali profesioniști sau mutându-i în case de tip familial.

Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.


Despre PEPCO România

PEPCO este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-și îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează 2000 de magazine în Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Lituania, Letonia, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia si Ungaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est. 

În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului liber. Există în derulare zeci de programe CSR la locul de muncă în fiecare țară în care PEPCO este prezent. În toate aceste țări cooperăm cu organizații neguvernamentale care ajută copiii din familiile sau comunitățile defavorizate. Aceste organizații se concentrează pe dezvoltarea personală și emoțională a copiilor, pe consolidarea abilităților și competențelor acestora și pe sprijinirea accesului la educație. De asemenea, întreprind activități care vizează creșterea interesului lor pentru artă, cultură și sport.

www.pepco.ro  

fashiondays.ro