Național Cultura Religie Stire

Soldaţii români şi canadieni căzuți în Primul Război Mondial, pomeniţi în Québec

17.11.2020 ⋅ 0 comentarii

Soldaţii români şi canadieni care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial au fost pomeniți, săptămâna trecută, în Catedrala Episcopală ”Sfântul Gheorghe” din Saint-Hubert. 

Preasfințitul Ioan Casian i-a pomenit pe soldaţii români şi canadieni care şi-au pierdut viaţa în Primul Război Mondial, în contextul Zilei Veteranilor celebrată în data de 11 noiembrie.

„Astăzi (11 nov – n.r.) comemorăm și evenimentul istoric al Armistițiului din 1918 care a pus capăt Primului Război Mondial. Este numită astăzi Ziua Veteranilor”, a spus Episcopul Ortodox Român al Canadei, citat de Basilica.ro.

„Cei căzuți câmpurile de luptă sunt, de asemenea, o mărturie a nevoii de a păstra o lume dreaptă și echitabilă pentru toate popoarele lumii. Este o aducere aminte a celor care, pentru idealul apărării libertății celor cotropiți, și-au dat viața pentru ca libertatea să rămână mediul de viață al tuturor”, a precizat ierarhul, conform aceleiași surse.

De asemenea, Episcopul Canadei a subliniat legătura dintre jertfa înaintaşilor şi societatea de astăzi.

„Jertfelnicia martirilor, a asceților și a celor care au căzut pe câmpurile de luptă pentru idealul libertății vorbesc despre Dumnezeu și despre valorile de care noi ca societate avem nevoie pentru a trăi armonios și sănătos duhovn... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro