Național Cultura Stire

De la veteranii de astăzi la veteranul de război de ieri. Colonelul în retragere Ion Durnescu, membru de onoare al AMVVD

19.11.2020 ⋅ 0 comentarii

Veteranii de astăzi și veteranii de ieri se aseamănă prin gânduri și simțiri. Trăiesc după același crez, au răspuns aceluiași jurământ și își ghidează viața după aceleași principii. Diferența dintre ei a făcut-o doar timpul...

Miercuri, 18 noiembrie 2020, o delegație a A.M.V.V.D formată din Marius Apostol, președinte, Mihaela Dumitru, director Departament Secretariat, Marius Barbu și Cristian Roșu, președintele, respectiv, vicepreședintele sucursalei Vrancea, precum și Neculai Iamandi, casier al sucursalei, au cunoscut, în localitatea istorică Mărășești, povestea Veteranului de Război, col.(ret.) Ion Durnescu.


După o viață cu credință și prețuind incomensurabil familia, la respectabila vârstă de 97 de ani, veteranul povestește, cu glasul apăsat de trecerea vremii, despre întunecatele zile trăite pe front. Fiecare cuvânt te trimite în adâncul timpului și simți fiorii clipelor din tranșee: "... strigau săracii tot felul de dureri...n-am uitat...erau morți lângă mine...și ăia de-au murit, pe lângă că strigau părinții și copiii, mai spuneau... nu ne uitați camarazi!".

Povestește cu neputință despre ceea ce s-ar fi așteptat să i se ofere și ceea ce a primit: "eu sunt invalid, nu handicapat. Am fost rănit pe front, nu am căzut de pe bicicletă".

Pentru sufletul de veteran, rănit de nepăsare, și-a găsit un medicament pentru suflet, acela de a face ceva pentru eroi, pentru armată, pentru veterani.

De-a lungul timpului și-a creat un "muzeu al sufletului", acolo unde stă și ul... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro