Național Cultura Stire

Ioan-Aurel Pop: Legătura din calendar dintre praznicul Sfântului Apostol Andrei şi Ziua Naţională a României este o împlinire a proniei cerești

30.11.2020 ⋅ 0 comentarii

 Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, scriind pe pagina de socializare un ”Gând la mare praznic”, a afirmat că nu este întâmplătoare legătura ”evidentă” din calendar dintre Ziua Sfântului Apostol Andrei şi Ziua Naţională a României şi a românilor, ci aceasta este ”o împlinire a proniei cereşti”.

”Identitatea naţională românească nu se poate imagina şi nici defini în afara limbii şi credinţei. Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de 'preoţi cu crucea-n mână', ca şi Revoluţia din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte. Viaţa noastră este credinţa noastră, care ne-a ghidat spre marele act de voinţă naţională din 1918, când, la 1 Decembrie, ne-am primenit sufletele de 'cel rău' şi am cântat o 'odă bucuriei'”, a scris preşedintele Academiei Române pe Facebook.

Totodată acesta a adăugat că este timpul ca românii să-şi dea seama că a rămâne fideli valorilor lor înseamnă să rămână mereu ei înşişi. 

”Este timpul să ne dăm seama că a rămâne fideli valorilor noa... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății